Een overzicht van de koten

Gelijkvloers

Op het gelijkvloers is er directe toegang tot alles: de garage waar fietsen gestald kunnen worden, de keuken met ruime koelkast, diepvries, nieuw fornuis en oven, de gemeenschappelijke ruimte met zetel en digitale tv en dan is er ook nog een prachtige binnentuin!

Op het gelijkvloers zijn 3 koten, een gemeenschappelijk toilet en douche (enkel te delen met kotgenoten op zelfde verdiep). Elke kamer heeft uiteraard een bed met matras, een kast voor kleren, een bureau met stoel en een lavabo met koud en warm water. Alle opgegeven prijzen zijn voor een contract op basis van 11 maanden.

Naast 3 koten is er op het gelijkvloers ook nog een studio van 34 m², inclusief eigen toegang tot terras, privé keuken, individuele douche, individueel toilet en eigen tv aansluiting.

Kenmerken

==> Klik hier voor het grondplan van het gelijkvloers
Groen Kot - Gemeenschappelijke eetruimte Groen Kot - Digitale televisie Groen Kot - Gemeenschappelijke zetel

Verdieping

Op de eerste verdieping liggen 3 koten, en ook voor deze verdieping is er een gemeenschappelijk toilet en douche, welk enkel te delen is met kotgenoten van dezelfde verdieping. Net zoals op het gelijkvloers, heeft ook hier elke kamer een bed met matras, een kast voor kleren, een bureau met stoel en een lavabo met koud en warm water.

Wat eigenlijk niet onbelangrijk is en ook op het eerste verdiep ligt, zijn zonnepanelen, 100% zuidelijk gericht, die zorgen voor lagere energiekosten.

Kenmerken

==> Klik hier voor het grondplan van de eerste verdieping
Groen Kot - Noodtrap Groen Kot - Gang eerste verdiep Groen Kot - Terras, zicht vanuit Groen Kot

Tweede Verdieping

Ook op de tweede verdieping zijn 3 koten, met ook voor deze verdieping een gemeenschappelijk toilet en douche welk enkel te delen is met kotgenoten van dezelfde verdieping.

Ook hier liggen zonnepanelen op het dak, 100% zuidelijk gericht!

Kenmerken

==> Klik hier voor het grondplan van de tweede verdieping
Groen Kot - Trappenhal vanuit tweede verdiep Groen Kot - Veiligheid, tweede verdiep Groen Kot - Terras, zicht op Groen Kot

De Studio op het gelijkvloers

Op het gelijkvloers is er een studio die alles privé heeft.

Zo is er een eigen keuken voorzien, een persoonlijke badkamer met toilet en je hebt ook jouw eigen tv-aansluiting. De studio heeft een totale oppervlakte van 34m².

Verhuurd voor academiejaar 2018-2019

Leuk is de deur die direct toegang geeft naar de mooie binnentuin.

==> Klik hier voor het grondplan van de studio
Groen Kot - Keuken van studio Groen Kot - Badkamer van studio Groen Kot - Leefruimte van studio

De technische installaties van het kot

Ecologie

In het hele gebouw werd rekening gehouden met de ecologie. Zoals al eerder vermeld, liggen er zonnepanelen op het dak, maar er is meer. Elke kamer werd voorzien van een lavabo met kraan die enkel warm water geeft als je dat echt wil, terwijl traditionele kranen in de 'middelste' stand ook al warm water vragen en dus verbruiken.

Ook in de douches werden kranen met hetzelfde principe toegepast. De douchekoppen dan weer geven een maximum aan comfort met een minimum aan watergebruik. Het warm water zelf wordt geproduceerd door een lucht/water warmtepompboiler.

Tenslotte werd de bestaande stookinstallatie op mazout vervangen door een nieuwe condensatie gaswandketel met hoog rendement. Dit heeft een onmiddelijke impact op de prijs van de verwarming voor de studenten zelf, die uiteraard veel lager zal liggen.

Brandveiligheid

Verder werd er bij de bouw van het kot rekening gehouden met de grootst mogelijke brandveiligheid. Van op elke verdieping kan er rechtstreeks naar buiten gevlucht worden zonder de trap te moeten gebruiken, in elke kamer hangt een rookdetector die gekoppeld is aan een gemeenschappelijke brandcentrale, er zijn op elke verdieping en in de keuken brandblussers aanwezig, ... Het is natuurlijk nooit te hopen dat er iets gebeurd waarvoor deze voorzieningen nodig zijn, maar voor ons was het zeer belangrijk om een maximale veiligheid te kunnen bieden aan de studenten.

Groen Kot - Energiesparende kraan Groen Kot - Zonnepanelen Groen Kot - Zuinige douchekop